Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás laska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg. enyhén sós vízben főtt burgonya, 60 dkg. liszt, 2-3 gerezd reszeét fokhagyma, só. A megkenéshez: olvasztott libazsír, tejföl vagy túró, esetleg lekvár.

Elkészítés:
A burgonyát főzés után megtisztítjuk, majd áttörjük. Összegyúrjuk a liszttel, kevés sóval és a zúzott fokhagyma levével, amit kicsit meghígítunk.Rudakat formázunk a masszából, amit 12-15 centiméteres darabokra vágunk és kinyújtunk kb. 1 centiméteres vastagságúra. Gáztűzhely plattniján, sütőlapon, vagy tűzhely tetején mindkét oldalát megsütjük, megkenjük libazsírral, túróval, vagy tejföllel. Ha lekvárral akarjuk kínálni a tésztába ne tegyünk fokhagymát.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi burgonyasaláta » Burgonyasaláta sütőtökkel » Rakott juhtúrós laska » Sajtos-burgonyás pogácsa
» Burgonyás-túrós kocka » Húsos burgonyás gomboc » Burgonyás túrós lepény » Túrós burgonyaszelet
» Rumos-burgonyás palacsinta » Burgonyás pite » Burgonyás rétes » Burgonyás gombóc lekvárral
» Burgonyás kenyér » Burgonyás-sajtos csíkok » Újburgonyás egytál » Burgonyás pite lazaccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.