Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg főtt, megreszelt burgonya
25 dkg cukor
5 dkg liszt
5 tojás
10 dkg darált dió
1/4 cs. sütőpor
lekvár, tölteléknek

Elkészítés:
Az 5 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a reszelt burgonyát, a sütőporral elkevert őrölt diót, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kizsírozott-lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben lassan megsütjük. A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, egyik felét megkenjük lekvárral, ráborítjuk a másik felét, megszórjuk porcukorral és szeleteljük.


A receptet beküldte: valentinia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós piskóta » Baccardi piskóta » Csokis piskóta » Piskótafánk
» Orosz burgonyasaláta » Orosz piskóta » Villámpiskóta mikróban » Rakott babapiskóta
» Babapiskótás álomtorta » Csípős burgonyasaláta » Meggyes babapiskótás » Burgonyás sütőtökleves
» Gömbölyű piskótás szelet » Burgonyás teakifli » Szalonnás burgonyasaláta » Burgonyás túrópogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.