Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás torta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
6 szelet könnyen olvadó sajt (trappista, ementáli),
1 csokor petrezselyem,
1--1 evőkanál szárított majoránna,
kakukkfű,
oregano,
2 dkg vaj,
só.

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony karikákra vágjuk.
Hideg vízben áztatjuk öt percig, majd lecsöpögtetjük és szárazra töröljük.
A sajtot kis darabokra vágjuk.
A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket, és csipetnyi sót keverünk hozzá.
Egy kb. 22 cm átmérőjű tálat kibélelünk benedvesített sütőpapírral.
Erre tesszük egymás után a rétegeket: a burgonyakarikákat, amelyeket megszórunk fűszerkeverékkel, majd sajtdarabokkal.
Burgonyával fejezzük be a rétegezést és a tetejére morzsoljuk a vajat.
Lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
Ha letelt az idő, ellenőrizzük, mennyire sült meg a burgonya -- akkor jó, ha simán belecsúszik a villa.
Fólia nélkül pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje is megpiruljon.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés csokitorta » Répatorta (itt a Húsvét) » Habos-mazsolás túrótorta » Túrótorta mandulával
» Ananászos répatorta » Virágos gyümölcstorta » Málnahabos torta » Túrótorta evapolya módra
» Csoki mentás jégtorta » Tejfolos hidegtorta » Doktor torta » Sültalma torta
» Tejfölös keksztorta » Burgonyás-sajtos rúd » Csupadiótorta » Baconos pulykatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.