Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyasaláta, - mint előétel recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg kifliburgonya
25 dkg gépsonka
2 db lila hagyma
2 késhegynyi őrölt bors
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin, v. delikát)
5 evőkanál olíva- v. étolaj
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál kristálycukor
4-5 fejes salátalevél

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, karikára vágjuk, - a hagymát pedig félbevágva hozzászeleteljük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, összerázzuk és fél órát hideg helyen állni hagyjuk.

Közben a tejfölt elkeverjük az olajjal, borssal, cukorral, balzsamecettel, és lazán átforgatjuk a burgonyával. Egy tálat kibélelünk friss salátalevelekkel, rákanalazzuk az öntetes burgonyát, végül megszórjuk csíkokra vágott gépsonkával.

Tanácsok:
Én most főtt virslicsíkokkal készítettem, mert nem kaptam az üzletben gépsonkát, - nagyon finom lett!


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyasaláta háziasan » Dán burgonyasaláta » Vegyes vágott előétel » Csípős burgonyasaláta
» Zöldséges burgonyasaláta » Sajtos burgonyasalata » Burgonyasaláta gazdagon » Karácsonyi burgonyasaláta
» Krémsajtos burgonyasaláta » Orosz burgonyasaláta » Diétás burgonyasaláta » Párizsi burgonyasaláta
» Burgonyasaláta majonézesen » Burgonyasaláta kukoricával » Burgonyasaláta almával » Finom burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.