Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyasaláta almával recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 ½ kg burgonya,
4 ek citromlé,
2 ek olívaolaj,
só, bors,
1 kis tubus majonéz,
1 dl tejföl,
2 ek sűrített tej,
1 kicsi összevágott kígyóuborka,
1 csokor összevagdalt snidling,
1 kis csokor összevagdalt petrezselyem,
a tálaláshoz néhány szem salátalevél,
2 szem piros alma,
durvára vágott dió

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, nagy kockára vágjuk. 3 kanál citromlevet az olajjal meg a borssal alaposan elkeverjük. A krumplival összeforgatjuk, lehűtjük. Tálalás előtt a majonézt a tejföllel meg a sűrített tejjel elkeverjük, és a krumplira öntjük. Az uborkát, a snidlinget meg a petrezselymet is hozzáadva, az egészet könnyedén átforgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba töltjük, és a héjastól felszeletelt, kimagozott almát ráfektetjük. Az almát a maradék citromlével bedörzsöljük, nehogy megbarnuljon. Az összevagdalt dióval meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kacsamell sajttal, almával » Töltött gombóc almával » Répaturmix almával » Céklasaláta almával
» Fank almaval » Mediterrán burgonyasaláta » Zöldséges burgonyasaláta » Vaniliás tiramisu almával
» Kölespuding almával » Csirkehúsos burgonyasaláta » Tavaszi burgonyasaláta » Karácsonyi burgonyasaláta
» Burgonyasaláta kukoricával » Vörös káposzta almával » Mákos kevert almával » Sütőtök körtével, almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.