Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyasaláta háziasan recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 személyre:
1 kg kiflikrumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó zöldhagyma
1 csomó retek, 5-6 db kisebb csemegeuborka
6 evőkanál salátamajonéz, 2 evőkanál csípős mustás,
300 g tejföl, só,bors, cukor vagy méz az uborka leve vagy citromlé

Elkészítés:
A burgonyát alaposan lesikáljuk, majd sós vizben héjastul megfőzzük. Hideg vizzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megtisztított vörös- és zöldhagymát szintén felkarikázzuk. A retkez megtisztítjuk, megmossuk és negyedeljük. Az uborkát felszeleteljük.
A mártáshoz a salátamajonézt a mustárral és a tejföllel kikeverjük. Sóval, borssal, cukorral vagy mézzel, valamint egy kevés uborka- vagy citromlével ízesítjük.
A mártást a zöldségekre öntjük, az egészet összekeverjük és 2 órán át állni hagyjuk.

Tanácsok:
Könnyebb lesz a saláta, ha tejföl helyett joghurtot, vagy kefirt használunk.


A receptet beküldte: Pylle


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom burgonyasaláta » Diétás burgonyasaláta » Mediterrán burgonyasaláta » Burgonyasaláta sütőtökkel
» Hagymás burgonyasaláta » Csípős burgonyasaláta » Krémsajtos burgonyasaláta » Tavaszi burgonyasaláta
» Párizsi burgonyasaláta » Burgonyasaláta gazdagon » Sajtos burgonyasalata » Csirkehúsos burgonyasaláta
» Dán burgonyasaláta » Burgonyasaláta majonézesen » Orosz burgonyasaláta » Karácsonyi burgonyasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.