Tutireceptek.hu fejléc

Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
A halfasírozotthoz
1 kg busa
2 db tojás
2 db zsemle
1.5 dl tej
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint (vagy őrölt fűszerkömény)
petrezselyem ízlés szerint
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A narancsos-vörösáfonya mártáshoz
25 dkg vörösáfonya (helyette használhatunk áfonyalekvárt is)
1 ek cointreau
0.5 dl vörösbor (édes)
1 db fahéjrúd (kis )
1 narancsból nyert narancslé
10 dkg cukor (kristály)

Elkészítés:
A busahúst (halhúst) előkészítjük daráláshoz, kicsontozzuk, filézzük, kockára vágjuk.
A halfilét a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a kevés étolajon megpárolt vöröshagymával ledaráljuk.
Hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köménymagot a tojást, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük.
Az így elkészült halfasírozott alapanyagból kis pogácsaméretű kerekded fasírozottakat formálunk, és étolajban egyenletesen átsütjük.

Az áfonyát megmossuk, felfőzzük a fahéjjal, édes vörösborral, és a kifacsart narancslével felforraljuk.
Lassú tűzön főzzük majd. Amikor az áfonyák megpuhultak, (kb.30 percig) hozzáöntjük a narancslikőrt és cukorral elkeverjük.
A fahéj darabot kivesszük a mártásból, félretesszük, megvárjuk, míg a mártás besűrüsödik.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őzcomb pikáns mártással » Sajtgömbök körtemártással » Brokkoli Mornay mártással » Vegyes hal bormártással
» Csirke zöldségmártással » Kolbász lengyel mártással » Pulykamell pórémártással » Eper aszúmártással
» Karfiol vastagmártással » Körte diós sajtmártással » Tökgombóc kapormártással » Saláta fetamártással
» Nyúlgerinc borókamártással » Haltekercs kapormártással » Spárga hollandi mártással » Dödöle sóskamártással 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.