Tutireceptek.hu fejléc

Cajun csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 ek finomliszt
2 tk cajun fűszerkeverék
1/2 tk só
4 kicsontozott, de bőrös csirkemellfilé
2 ek olivaolaj
tzatziki (joghurtos uborkasaláta) v. vegyes saláta és újburgonya

Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet, a fűszerkeveréket és a sót.
2. Dörzsöljük be a csirkemell mindkét oldalát 1 ek olivaolajjal. Forgassuk mindkét oldalát a fűszeres lisztbe. Hevítsük fel a maradék olajat serpenyőben.
3. Süssük a csirkemell mindkét oldalát 6-7 percig, amig megsül, a bőr pedig aranyszínű és ropogós lesz.
Tálaljuk a tzatzikivel, a salátával és az újburgonyával.

Tanácsok:
A cajun fűszerkeverék szárnyasokhoz és halételekhez kiváló: vöröshagyma, fokhagyma, oregano, mustármag, só, bors, chili, fűszerpaprika, köménymag, kakukkfű.
A legtöbb szupermarketben kapható.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 238 kcal
Szénhidráttartalom: 8 gramm
Zsírtartalom: 8 gramm

A receptet beküldte: freshlinda


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkemáj » Fokhagymás csirke baconban » Mustáros-hagymás csirke » Csirkemelles palacsinta
» Édes csirkemell » Olaszos csirkemell » Mártásban sült csirke » Születésnapi csirke
» Csirke Beriani » Mozarellás csirkemell » Tárkonyos csirke nyárson » Krumplisaláta csirkemellel
» Kapros juhtúrós csirkemell » Baszk csirkemell » Csilis csirkenyárs » Baconszalonnás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.