Tutireceptek.hu fejléc

Céklapuding recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg cékla,
4 dkg vaj,
1 közepes fej lilahagyma,
2 dl tejszín,
só,
õrölt bors,
õrölt kömény,
õrölt szerecsendió,
fél citrom,
3 tojás

Elkészítés:
A céklát megmossuk, megfõzzük, lehámozzuk.
Egy evõkanálnyi vajon vékony szeletekre vágott lilahagymát pirítunk és hozzáadjuk a szeletekre vágott céklát.
Néhány percig együtt pároljuk, aztán felöntjük a tejszínnel és további 10 percig pároljuk.
Rövid ideig hûlni hagyjuk, sóval, borssal, köménymaggal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, összeturmixoljuk és vajjal kikent csészékbe vagy tortaformába töltjük.
Vízfürdõbe állítva (Magas szélû tepsibe kétujjnyi meleg vizet öntünk, és az ebbe állított csészéket vagy pudingformákat zsírpapírral vagy vajazott papírral letakarjuk. )
110 fokos sütõben egy órán át gõzöljük.
Selymes mártásokkal - pl. sajtmártás, hollandi mártás - elõételként, grillezett húsokhoz körítésként tálaljuk.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Keményítő napra » Burgonyával rakott cukkini » Vöröshagyma töltve » Zoldség - Pite
» Mennyei csőben sült zöldbab » Spenót-torta » Labdacs » Köpönyeges burgonya parázson
» Tojásos patisszon » Spárgatál » Angolzeller csőben » Turoval töltött kelkáposzta
» Sajtos rakott cukkini » Karfiol húsos bundában » Rakott burgonya gombával » Kaviárral töltött sárgarépa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.