Tutireceptek.hu fejléc

Céklás rizottó recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 csésze barnarizs
50 deka cékla
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 csésze zöldség lé
ízlés szerint só
1 mk. őrölt bors
1 cs.zöldpetrezselyem
10 dkg kecskesajt
5 deka vaj

Elkészítés:
A céklát puhára főzzük, majd apró csíkokra vágjuk. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár percig dinszteljük, ezután hozzáadjuk a rizst, és állandó kevergetés mellett kicsit pirítjuk. Ezután felöntjük zöldség lével, és puhára pároljuk. Ha a rizs puha, hozzákeverjük a céklát, és belekeverjük a vajat. Tálaláskor rámorzsoljuk a friss kecskesajtot és meghintjük az apróra vágott zöldpetrezselyemmel.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pozsonyi rizottó » Majonézes céklasaláta » Céklás joghurtturmix » Hagymás céklasaláta
» Céklasaláta majonézzel » Kacsahúsos rizottó » Sajtos rizottó » Sültcéklás savanyúkáposzta
» Gyümölcsös céklasaláta » Céklás-diós saláta » Májas rizottó » Tökrizotto parmezannal
» Sonkás rizottó » Őszi almás-gombás rizottó » Cékla rizottó" » Gombás kölesrizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.