Tutireceptek.hu fejléc

Céklasaláta mindenkor recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2-3 db nagyobb cékla (vagy ennek megfelelő több kisebb), 2 fej vöröshagyma. Ízlés szerint: olívaolaj, ecet, és parajdi (vagy himalájai) só.

Elkészítés:
Elkészítésekor a céklát megfőzzük sós vízben, majd kisebb darabokra, vagy karikákra vágjuk. A vékonyan szeletelt vöröshagymát elkeverjük a céklával, ráöntjük az olívaolajat, és az ecetet ízlés szerint, majd megsózzuk. Hagyjuk állni legalább egy órán át, hogy az ízei összeérjenek. Fogyasszuk rendszeresen magában, kenyér nélkül is mert igy nemcsak finom, de egészséges is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rukkolás céklasaláta » Sült céklasaláta » Villámgyors céklasaláta » Majonézes céklasaláta
» Almás céklasaláta másként. » Céklasaláta majonézzel » Diós-hagymás céklasaláta » Egyszerű céklasaláta
» Almás céklasaláta 2 » Diós-almás céklasaláta » Káposztás céklasaláta » Céklasaláta főtt céklából
» Aszaltszilvás céklasaláta » Céklasaláta almával » Orosz céklasaláta » Céklasaláta tormával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.