Tutireceptek.hu fejléc

Cigány csirkés lecsó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
2 db egész csirke,
2 kg paprika (ha lehet sarja paprika),
1-2 szem erős paprika,
1 kg paradicsom,
75 dkg hagyma,
2 evőkanál édes piros paprika,
3 evőkanál házi zsír,
só ízlés szerint.

Elkészítés:
Az egész konyhakész csirkéket megpörköljük nyílt láng felett, majd feldaraboljuk 5-6 cm-es darabokra úgy, hogy minden részét felhasználjuk. A feldarabolt csirkéket sóban megforgatjuk. A bográcsban házi zsírt olvasztunk, a felszeletelt hagymát rádobjuk, s megfonnyasztjuk. Erre dobjuk a csirkét, amit a hagymával félig főzünk. Ekkor kerül rá a feldarabolt paradicsom, s paprika. Innentől kezdve csak rázhatjuk a bográcsot, keverni nem szabad. Megszórjuk piros paprikával, s készre főzzük. Ha szükséges, kóstoláskor még sózhatjuk. Cigány kenyérrel- punyával tálalhatjuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigánynokedli » Lecsós tarhonya (vegan) » Gombás-sajtos lecsó » Colában sült csirkeszárny
» Cukkinis csirkeszeletek » Lecsó nápolyi módra » Quinoás lecsó » Tejfölös lecsó (vegan)
» Lecsós karfiolpaprikás » tofus lecsó » Lecsós szendvics » Csirkeszárny Orly módra
» Egyszerű csirkesaláta » Tojásos-lecsós gomba » Lecso’s szelet » Tejfölös csirkeszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.