Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ciprusi sertésragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg disznócomb,
só és frissen őrölt bors,
2 evőkanál koriandermag,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1.5 dl olívaolaj,
3 dl száraz fehérbor,
2 citrom,
5 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
Kezdünk a pácolással. A disznócombot 3x3 cm-es darabokra felkockázzuk, megsózzuk-megborsozzuk és betesszük egy kb. 26 x 18 cm-es, 8 cm mély műanyagdobozba. A koriandermagot mozsárban megtörjük vagy kávéörlőben durvára őröljük, aztán a fahéjjal együtt rászórjuk a húsra. A citromok levét kifacsarjuk és ½ dl olaj meg ½ dl bor társaságában ráöntjük a húsra. Már csak a fokhagyma hiányzik: a gerezdeket megpucoljuk, összezúzzuk és ezt is a húskockákhoz keverjük.

A bepácolt húst folpackkal lefedjük és 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.

Sütés előtt jó 30 perccel korábban kivesszük a hűtőből a húst, hogy ne legyen jéghideg.

A sütéshez 2 egyenlő adagra osztjuk a húst, majd a maradék olaj ½-ét nagy lángon megforrósítjuk egy 30 cm-es teflonserpenyőben a tűzhelyen. Rádobjuk az egyik adag bepácolt húskockát, és 2-3 perc alatt kevergetve előpirítjuk. Ha ez megvan, szűrőlapáttal kiszedjük, majd az üresen maradt serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat, és hasonló módszerrel előpirítjuk a második adagot is.

Visszatesszük a serpenyőbe az első adag, megpirított húskockát - így már az összes hús együtt van. Ráöntjük a bort, felforraljuk, majd mérsékeltre csavarjuk a lángot és a sertésragut 15 perc alatt készre sütjük. Közben néha megkeverjük, hogy egyenletesen puhuljon.

Tálalás előtt érdemes megkóstolni, és ha kell, megsózni-megborsozni.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babos sertésragu » Sertésragu egyszerűen » Sertésragu » Zöldborsós sertésragu
» Temesvári sertésragu » Görög sertésragu » Indiai párolt sertésragu » Savanyú sertésragu leves
» Ciprusi húsvéti leves » Citromos sertésragu » Sertésragu Budapest módra » Sertésragu bográcsban
» Gombás sertésragu » Ciprusi fűszeres hal » Zöldséges sertésragu » Bakonyi sertésragu



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.