Tutireceptek.hu fejléc

Citromos báránysült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg bárányhús
2 citrom
2 cikk fokhagyma
1 babérlevél
rozmaring
zsálya
1 dl olívaolaj
egész bors


Elkészítés:
A húst a sütés előtt két nappal készítsd elő. Vágd finomra a zöldfűszereket és a fokhagymát, sózd, és dörzsöld be vele a megmosott, szárazra törölt bárányhúst. Tedd egy mély porcelántálba, öntsd rá az olajat, tegyél rá pár szem borsot, locsold meg bőségesen citromlével, majd fedd be citromkarikákkal. Hűvös helyen két napig pácold, közben forgasd meg néha. Forró sütőben süsd meg, és közben gyakran locsolgasd a páclével. Köretnek ajánljuk a sült burgonyát és a friss salátát.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos cukkini » Boros, fűszeres báránysült » Citromos csirke felsőcomb » Joghurtos-Citromos süti
» Citromos álom pohárkrém » Citromos csirkekrém leves » Citromos csirkebecsinált » Citromos rácsos
» Citromos rácsos szelet » Citromos fincsi sajttorta » Citromos túrós sütemény » Citromos vaníliacsillagok
» Citromos szeletem » Citromos-túrós linzer » Citromos-mákos pettyeske » Citromos-túrós dinnyetorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.