Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-búzasörös borjúcsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 citrom,
1 üveg búzasör,
1 evőkanál olívaolaj,
1 kis fej vöröshagyma,
egy szál zeller,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg borjúcomb,
1 evőkanál kapribogyó,
1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:
Elsőként felcsíkozzuk a borjúcombot, majd egy alapos besózást követően forró olajon megpirítjuk. Ha kész, szűrőlapáttal kiszedjük egy tányérra, és egy kicsit félretesszük.
Ha szükséges a serpenyőben pótoljuk az olívaolajat épp annyira, hogy 1-2 evőkanálnyi legyen benne. Ekkor beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd jöhet a felszeletelt szál zeller is. Pár perc pirítás-párolás után már öntjük is rájuk a sört.
Megvárjuk míg rövid idő alatt elfő a sör alkohol tartalma, ekkor visszatesszük a serpenyőbe a borjúcsíkokat. Az egészet alaposan összekeverjük, végül a citrom levével és a kapribogyóval ízesítjük.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós hami » Citromos, gombás csirke » Csirkés leveles-táska » Tojásban sült sonka
» Bakonyi sertésszelet » Csirketorta ínyenceknek » Erzsi csirkemelle » Sült hús ananásszal
» Mandulás csirke » Bolognai cukkíni » Rakott csirke 2 » Telkibányai csirkenyársak
» Csirkefalatok Budapest módra » Marhafarok pörkölt » Császár szelet » Szecsimi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.