Tutireceptek.hu fejléc

Citromos orjaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
húsos orjacsont (= a disznó gerinccsontja, karajcsont bőven rajtahagyott hússal)
vegyes leveszöldség
hagyma
fokhagyma

szemes feketebors
babérlevél
petrezselyemzöldje
citrom
tojás
kevés liszt
joghurt

Elkészítés:
Az alaposan megmosott húsos csont és a megtisztított, de egészben hagyott leveszöldségeket, a hagymát, fokhagymát, szemes feketeborsot, babérlevelet, sót hideg vízzel tesszük fel főni levesnek. Felforraljuk (le is szedhetjük a habját, de ez nem feltétlen szükséges), majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús könnyen leválik a csontról, ekkor leszűrjük.
A leszűrt levet visszatesszük a tűzre, közben joghurtot (2 l leveshez kb. 1 dl-t) kevés liszttel (2 l leveshez kb. 1 púpozott kiskanálnyit) habverővel simára keverünk, majd állandó keverés mellett óvatosan a leveshez keverjük. Felverünk egy egész tojást (2 l leveshez), majd ezt is a leveshez keverjük. Leszedjük a csonttól a húst (nagyon figyeljünk, hogy ne kerüljön bele csontszilánk), felkarikázzuk a sárgarépát, petrezselymet, s beletesszük a levesbe. Egyszer átforraljuk. Hajszálvékony citromkarikákat szelünk, nagyon finomra vágjuk a petrezselyemzöldjét, s mindkettőt tálaláskor a levesbe tesszük.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnás, citromos muffin » Karácsonyi citromos szív » Finom citromos szelet » Citromos diós szelet
» Mézes-citromos sóskasaláta » Citromos-grízes süti » Citromos kagylósaláta » Grízes-citromos
» Citromos őzcomb » Citromos karaj szelet » Citromos-mákos pettyeske » Citromos rakottas
» Citromos krémes szelet » Citromos finom álom » Citromos sütemény » Citromos-narancsos tea


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.