| Citromos pulykacsikok tormás almapürével, nyers céklasalátával receptHúsételek Hozzávalók: 40dkg pulykamellfilé só,őrölt fehér bors 2citrom 2ek.olaj Az almapüréhez: 3nagyobb alma só 1ek.ecetes torma A salátához: 30dkg cékla só 1citrom 1-2kk.cukor Elkészítés: A pulykamellet vágd vékony csikokra.Aztán sózd,borsozd meg,majd szórd rá a reszelt citromhéjjat.Csorgasd rá az olajat,a citromok levét,keverd jól össze,majd hagyd állni félórán át. Eközben az almákat pucold meg,majd párold puhára.Még melegen törd át,s annyi ecetes tormával keverd el,h kellemesen pikáns legyen. A salátához a meghámozott céklát reszeld le,izesitsd citromlével,sóval,cukorral. A húst pedig felforrósitott serpenyőben,nagy lángon rázogatva süsd,amig szépen megpirul. Tanácsok: Jó étvágyat! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: minimano1979 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |