| Citromos-ricottás-borsós spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg spagetti 2 kisebb citrom leve és héja 15 dkg érett, kemény juhsajt (pl. pecorino), lereszelve 8 evőkanál jófajta olívaolaj 25 dkg ricotta 50 dkg friss zöldborsó, pucolva 20 levél friss bazsalikom Elkészítés: A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dente állagúra főzzük. Közben elkészítjük a mártást: kifacsarjuk a citrom levét, majd ebbe beletesszük a reszelt sajtot, az olívaolajat, és kissé összekeverjük (nem kell megijedni, valamelyest összeáll, de a tészta hőjétől majd elolvad). A megpucolt, zsenge zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe merítjük, éppen csak néhány percig hagyjuk főni, leszűrjük. Leszűrjük a tésztát, a főzővízből megtartunk egy merőkanállal. Összeforgatjuk a citromos-sajtos masszával, hozzáadunk néhány evőkanálnyit a főzővízből (ettől krémesebb lesz), végül hozzáadjuk a zsenge zöldborsót és bazsalikomleveleket. Nagyobb darabokban a tetejére morzsoljuk a ricottát. Azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |