Tutireceptek.hu fejléc

Creme Brulee recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 tojássárgája
8 dkg cukor a keverékhez
5 dl tejszín
1 tk. vaníliakivonat
6 dkg cukor a karamellizáláshoz

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Egy nagy tálban keverd habosra, világosra a tojássárgát a cukorral, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
Add hozzá a tejszínt és a vaníliát, jól keverd el.
Szűrd át a keveréket, ezzel minden csomótól megszabadulsz. Ha képződött rajta hab vagy buborék, azt egy kanállal húzd le.
Öntsd a keveréket 6 tálkába, majd állítsd vízfürdőbe a tálkák feléig.
Nagyon ügyelj, hogy ne kerüljön egy csepp víz sem a krémbe. Ha forró vízzel készíted, hamarabb kész, és simább lesz a teteje.
Tedd a sütőbe, és süsd addig, amíg a szélén már szilárd lesz a massza, de a közepe még rezgős.
Vedd ki a sütőből, majd a tálakat a vízfürdőből is, és hagyd hűlni legalább két órát.
Tálalás előtt szórd meg a tetejüket cukorral, és tedd vissza a sütőbe grillezni, hogy a cukor megpiruljon, majd pár percre a hűtóbe, hogy ehetőre lehűljön.


A receptet beküldte: Ne add fel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cremets » Creme brulée eperrel » Menthe Eiscreme Soda » Csokis, maszolás puszedli
» Őszibarackos palacsinta » Molnárkalács » Almás kókuszcsókós süteméy » Túrós süti nagyon finom
» Diós linzer » Epres piskóta szeletek » Legcsokisabb csokis keksz » Kókuszos kifli Ági módra
» Diétás rizses kuglóf » Kedvenc Palacsinta tésztám » Rétestészta egyszerűen » Masánszky rizsfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.