Tutireceptek.hu fejléc

Csabai makaróni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
4 személyre:

40 dkg rigatoni vagy más csőtészta /makaróni/,
25 dkg húsos, füstölt szalonna,
10 dkg Lajta sajt,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszin,
1 dl hősleves,
1 evőkanál étkezési búzakeményitő,
2 dkg vaj,
só,
oregánó,
rozmaring,
reszelt szerecsendió,
/szines/ bors.

Elkészítés:
A húsos, füstölt szlonnát csikokra metéljük, zsirját lábosban kiolvasztjuk. A pörcöt kivesszük. A lábosba beletesszük a vajat, majd üvegesre pároljuk a kockákra vágott hagymát és a zúzott fokhgymát. Hőslevessel felöntjük. A tejszinben csomómentesre keverjük az étkezési búzakeményitőt, és állandó keverés mellett a levesbe öntjük. Sóval, oregánóval, rozmaringgal, reszelt szerecsendióval és frissen őrőlt /szines/ borssal füszerezzük. A mártást jól kiforraljuk. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vizben kifőzzük. Lecsöögtetjük, majd a mártásba forgatjuk és megszórjuk a félretett szalonnapörccel. Frissen reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Piroska1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalámis makaróni » Szardellás makaróni » Ropogós makaróni » Tojásos makaróni
» Rakott makaróni » Milánói makaróni » Sajtos makaróni » Rakott makaróni 2
» Csülkös rakott makaróni » Tonhalas makarónisaláta » Csabai csirkecomb » Joghurtos makaróni
» Makaróni nápolyi módra » Magyaros makaroni » Sült, sajtos makaróni » Nápolyi makaróni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.