Tutireceptek.hu fejléc

Csalamádéleves "macskajaj"-ra recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
félliteres üveg csalamádé, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál liszt, cukor, só, õrölt bors ízlés szerint, késhegynyi füstízû só

Elkészítés:
A csalamádét leszûröm a levébõl és apróra vágom. A füstölt szalonnát apró kockára metélem és zsírját kisütöm, majd ráteszem a csalamádét. Fedõ alatt pár percig párolom, ezután ízesítem törött borssal és a füstízû sóval, majd ráöntök 8 dl vizet. Felforralom, megsózom, és a simára kevert lisztes-tejszínes tejföllel behabarom. Állandó keverés közben még egyszer felforralom, végül csöpp cukorral ízesítem. Forrón tálalom.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú veseleves » Gulyásleves » Narancsos répakrémleves » Narancskrémleves
» Zöldséges árpagyöngyleves » Lencsekrémleves (8személyre) » Hamis gulyásleves » Dettuska tárkonyos levese
» Tárkonyos zöldbableves » Kapros-túrós cukkinileves » Finom zöldbab leves » Spárgakrémleves másként
» Sajtleves hideg napokra... » Raguleves » Legényfogó leves » Spárgakérmleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.