Tutireceptek.hu fejléc

Csalán leves biotipp-től recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
félvödör csalán
liszt
oliva olaj
fokhagyma
tejföl

Elkészítés:
"Nagyanyáról-lányra száll ez a recept a családunkban,nagyon finom és épp most van itt az ideje ennek a főzésének:
Biztonságos helyről begyűjtjük a csalán felső friss gyenge hajtását kb. fél vödörnyit. Tiszta legyen egyéb zöld növénytől mentes. Vizet felteszünk,ha forr ráöntjük a csalánra. Ha kihűlt szűrjük le a levét ne öntsük el! Akár szobanövények locsolására is felhasználható. A leszűrt csalánból nyomjuk ki a vizet,így gombócokat kapunk, ezeket apróra felvágjuk , aprítjuk. Lisztes rántást készítünk (ha megpirult a liszt akkor jó), amibe az apróra vágott csalánt beletesszük. Felönjük vizzel, sóval egy fej apróra vágott fokhagymával tejföllel gazdagítjuk. A végén kolbász karikákkal és felvert tojással is növelhetjük tápértékét és az ízeket...


A receptet beküldte: 5bastya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia hagymaleves 3. » Disznótoros májleves » Tejszínes karfiolleves » Gyöngytyúkleves
» Brokkoli leves » Méregtelenítő leves » Csalánmártás » Ribizlileves
» Vargányás hagymakrémleves » Fokhagymakrémleves 1 » Tárkonyos raguleves diétás » Tejes uborkaleves
» Kínai fafü leves » Krémleves édesköményből » Ízletes gulyásleves » Gombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.