Tutireceptek.hu fejléc

Császár szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
kevés liszt, olaj, vaj
1 evőkanál paradicsompüré
10 dkg gyufametélt
1 dl tejföl
1 tojás
10 dkg trappista sajt


Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam.
Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem.
A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam.
Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket.
Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal.
A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt.
A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe.
A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.

Tanácsok:
Bármilyen savanyúsággal lehet tálalni.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi könnyű szelet » Afrikai sertés szelet » Diós zsúrszeletek » Búbos szelet
» Somlói szelet » Ági szelet(Kata-féle) » Miklós szelet » Zöldborsós karajszelet
» Citromos borjúszelet » Mikulás feher Szelet » Felemás Szelet » Rántott tojásszeletek
» Jóasszony szelet » Mozart szelet diétásan » Zúzmarás szelet » Császármorzsa Briell-módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.