Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

2,5 dl liszt
2,5 dl gríz (búzadara)
5 dl l tej
4 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál olaj

A szószhoz:

1 kg meggy
3 evőkanál cukor
2 dkg sütőmargarin
1/2 kávéskanál fahéj
4-5 dl meggylé,
vörösbor vagy víz

Elkészítés:
Elkészítés:

A morzsához a lisztet, a darát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat simára keverjük a tej felével, majd hozzákeverjük a maradék tejet, és az egészet 1 órára a hűtőbe tesszük. Így a daraszemek jól megdagadnak, ettől lesz majd morzsás. Közben elkészítjük a szószt. A meggyeket kimagozzuk. Egy lábosban felolvasztjuk a margarint, majd rádobjuk a meggyet és az összes többi hozzávalót. Kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük a meggyet. Az egészet egy turmixgépbe öntjük, simára turmixoljuk.



császármorzsa



Egy mély teflonserpenyőben nagyon forróra hevítjük az olajat. Közben felverjük a félretett tojásfehérjét habnak, és hozzákeverjük a hűtőben pihentetett tésztához. Ha az olaj már forró, akkor az egész tésztát beleöntjük. Ha barna kérget kapott a külseje, akkor favillával elkezdjük átforgatni. Ezt kell addig forgatni, amíg már egy pici folyós rész sincs benne. Az elkészült császármorzsát a meggylekvárral tálaljuk.


A receptet beküldte: batarine


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Császármorzsa 1 » Fitt császármorzsa » Császármorzsa Briell-módra » Túrós császármorzsa
» Bögrés császármorzsa » Császármorzsa diétásan » Császármorzsa update1 » Egyszerű császármorzsa
» Smarni (Császármorzsa) » Fahéjas császármorzsa » Császármorzsa egyszerűen » Császármorzsa 2:
» Andi császármorzsája » Kakaós császármorzsa » Joghurtos császármorzsa » Meggyes császármorzsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.