| Császármorzsa - osztrák módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 1,25 dl tej - 1 evőkanál tejszín (ettől lesz igazán foszlós) - 12,5 dkg liszt - 4-5 tojás - 6 dkg cukor - mazsola rumba áztatva (tetszés szerint) - vaj - porcukor Elkészítés: A tejet habverő segítségével dolgozzuk össze a tejszínnel, a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel. Tegyük bele a mazsolát és egy csipet sót. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd keverjük óvatosan a már elkészült masszába. Serpenyőben hevítsük meg a vajat, öntsünk bele a tésztát. Miután az egyik oldalt aranybarnára sütöttük, fordítsuk meg. Nagyjából 1 perccel később villa segítségével daraboljuk fel, és süssük készre. Még melegen szórjuk meg porcukorral. Szílvalekvárral tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |