Tutireceptek.hu fejléc

Császárzsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50dkg liszt
1 tasak instant élesztő
2.5dl langyos tej
1 teásk. méz
1 tojásfehérje
1 teásk.só
a kenéshez t.sárga+egy kis víz

Elkészítés:
A hozzávalókat kidagasztjuk,majd megkelesztjük.
Ha megkelt 12db-ra osztjuk és gombócokat formázunk belőlük.
A tetejüket éles késsel bevágjuk,majd tepsibe helyezzük és 1/2 órán keresztül még kelesztjük.
Megkenjük a tojással elkevert vízzel és előmelegített sütőben készre sütjük.


A receptet beküldte: lina15


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejes császárzsemle » Tepsiben sült lángos » Paraszt lángos Erzsi módra » Sajtos snidlinges kenyér
» Házi magvas zsemle » Habkönnyű kifli » Szendvicsbriós » Ciabatta zsemlék
» Bodag » Jól sikerült kenyerem » Anna Lángosa » Sajtos bundáskenyér
» Felhőlángos » Kalács » Almás briós Briell-nek » Bundáskenyér-szerintem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.