Tutireceptek.hu fejléc

Cserepes kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
6 csésze liszt
2 csésze tej
3 evőkanál cukor
3 kávéskanál só
1 csésze langyos víz
2 evőkanál vaj


3 kisebb méretű agyag virágcserép

Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a cserepeket,

A tejet a cukorral, sóval felforraljuk, beletesszük a vajat és addig kevergetjük míg a vaj el nem olvad, majd hűtsük langyosra.


Eközben a langyos vízbe keverjük az élesztőt, keverjük a tejhez és adjuk hozzá a lisztet is. Alaposan dolgozzuk össze.

Takarjuk le a tésztát, és 40-45 percig pihentessük.

Ennyi idő alatt tésztánk a duplájára nő. Még egy kis liszttel gyúrjuk át alaposan, és osszuk 3 részre.

A cserepeket alaposan kiolajozzuk és kb félig, 3/4-ed részig töltjük a tésztával.
Még negyed órát pihentetjük így, majd 220 fokos sütőbe tesszük.

Addig sütjük míg a teteje szép piros lesz, illetve kihegyezett hurkapálcával tudjuk ellenőrizni a belsejét is, hogy kellően átsült-e.

Tanácsok:
ízlés szerint apróra vágott hagymát, sonkát vagy akár gombát, zöldfűszereket is tehetünk hozzá!


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű teakenyér » Sajtos huziga kenyér » Pompás gyümölcskenyér » Cukkini kenyér
» Habkenyér » Walesi kenyér » 30 perces rozskenyér » Afrikai kenyér
» Sonkás bundás kenyér » Olasz kenyérsaláta » Reform gyümölcskenyér » Egyszerű házi fehérkenyér
» Lapkakenyér » Olcsó püspökkenyér » Töltött bundáskenyér » Tönkölylisztes kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.