Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznye leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg fagyasztott magozott cseresznye, 1 doboz (3 dl) tejszín, 1 csomag puncs ízű pudingpor, cukor ízlés szerint, 5 púpozott evőkanál liszt + víz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, fahéj, őrölt szegfűszeg, felvert tejszín a díszítéshez

Elkészítés:
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesítjük. Hidegen, felvert tejszínhabbal tálaljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaporleves » Hajdina leves :) » Sonkás-gombócos leves » Tökpüréleves
» Póré krémleves » Citrom leves » Tejfölös krumplileves » Gyors zöldségleves
» Sajtkrémes krumplileves » Korhely leves » Tárkonyos leves » Tejszínes zellerkrémleves
» Hideg bableves » Fokhagymakrém leves » Bajoros sajtkrémleves » Májas csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.