Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés citromtorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(kb. 16 szelethez)
10 dkg tortabevonó (tej)
5 tojás
20 dkg porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
350 g tejszín
2,5 dl olaj
12-12 dkg liszt és étkezési keményítő
1 zacskó sütőpor
4 lap (vagy 12 g) zselatin
3 dl tej
1-1 zacskó citromízű pudingpor és piros tortazselé
50 dkg túró
1 teáskanál citromhéj
2 evőkanál mandulapehely
30 dkg cseresznye
6 evőkanál cukor
a forma kikenéséhez margarin

Elkészítés:
A felaprított bevonót megolvasztjuk forró vízfürdőben. A tojásokat kikeverjük a porcukorral meg 1 zacskó vaníliás cukorral, majd beledolgozunk 200 g tejszínt, és belevegyítjük a bevonót meg az olajat. Végül beleforgatjuk a keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 percig sütjük.

Közben a tejből, 4 evőkanál cukorból és a pudingporból a szokott módon pudingot főzünk, és kihűtjük. A zselatinlapot vízbe áztatjuk. A pudingot meg a citromhéjat az áttört túróba vegyítjük, és krémesre keverjük. A zselatint kinyomkodjuk, feloldjuk, és a krémhez adjuk.

A tortalap köré karimát pattintunk, rásimítjuk a krémet, és 3 órára hűtőbe állítjuk. A mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk, majd a cseresznyét kimagozzuk. A maradék tejszínt a másik zacskó vaníliás cukorral ízesítve habbá verjük, és a karima eltávolítása után a torta oldalára kenjük. Megszórjuk a mandulapehellyel, és a tetején elosztjuk a cseresznyét. A zseléport összekeverjük a 2 evőkanál cukorral, 2,5 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Végül a gyümölcsre locsoljuk, és dermedni hagyjuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés pite » Cseresznyesorbet » Cseresznyés lepény » Cseresznyeszörbet
» Cseresznyés hipp-hopp » Cseresznyés sztrapacska » Pudingos cseresznyés pite » Habos citromtorta
» Cseresznyés tekercs » Cseresznyés pite 1 » Citromtorta sütés nélkül » Meggyes-cseresznyés lepény
» Cseresznyés krémes piskóta » Erika cseresznyés piskóta » Igazi citromtorta » Kakaós-cseresznyés piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.