Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés joghurttorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
2 tojás,
8 dkg canderel,
2 evőkanál meleg víz,
10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
10 dkg őrölt mogyoró,

Töltelék:
9 levél zselatin,
1 üveg cseresznye befőtt
8 dl natúr joghurt,
édesítőszer,
2 evőkanál citromlé,
1 citrom reszelt héja,,
2 dl tejszín.

Elkészítés:
Sütőpapírral béleljünk ki a tortaformát, majd izzítsuk be a sütőt 180 fokra. Verjük fel a tojásfehérjét 2 dkg canderellel, aztán a többi canderellel és vízzel keverjük világos krémmé.
Öntsük össze a teljes kiőrlésű lisztet és a mogyorót. A fehérjehabbal együtt adjuk a krémhez, és így tegyük a formába. A sütőben (gázsütő esetén 2-3. fokozat) úgy 15 percig süssük.
Csepegtessük le a jól megmosott gyümölcsöt. Keverjük el a joghurtot édesítőszerrel, a citromlével és a héjjal. Készítsünk zselatint: 9 levelet áztassunk fél liter hideg vízben egy negyedórán át, aztán nyomkodjuk ki és oldjuk föl 2-3 evőkanál forró vízben. Ha elkészült, adjuk a joghurthoz. Tegyük ugyanezt a felvert tejszínnel is.
Kenjük a tortaformába a joghurt kb. harmadát, és rakjuk ki cseresznyével. Végül kenjük meg a tortát a maradék krémmel, aztán legalább 3 órát hűtsük. Ha még maradt gyümölcs, használjuk díszítésre.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cseresznyés pite kókusszal » Lívia-féle joghurttorta » Cseresznyés pite * » Őszibarackos joghurttorta
» Joghurttorta Kobold módra » Joghurttorta » Áfonyás joghurttorta 1 » Kakaós-cseresznyés piskóta
» Ribizlis joghurttorta » Joghurttorta II. » Cseresznyés kalács dióval » Koktécseresznyés sutemény
» Cseresznyés hipp-hopp » Erika cseresznyés piskóta » Gyümölcsös joghurttorta 2, » Málnás-cseresznyés torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.