Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyesorbet recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
40 dkg érett cseresznye,
27,5 dkg cukor,
1 citrom,
4 dl víz

Elkészítés:
Alaposan megmossuk az egészséges cseresznyeszemeket. Kimagozzuk, ledaráljuk vagy turmixoljuk. Ezután tálba tesszük, és meghintjük a citrom leszűrt levével. A vizet és a cukrot egy edénybe tesszük és néhány percig forraljuk, amíg a cukor teljesen felolvad, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, hozzáadjuk a cseresznyepépet és jól összekeverjük. Fagylaltgépbe töltjük, vagy az alábbiak szerint járunk el: Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük (kézi habverővel legalább egy percig). A keveréket fém jégtartóba öntjük, és több mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel. A keveréket visszaöntjük a jégtartóba, s a kívánt állag eléréséig (kb. 1 óra) a mélyhűtőben tartjuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancslé » Moonraker » Hurricane I. » Finom és hűsítő koktél
» Juanita » Soft Touch » Maiden's lush » El presidente
» Hundred per cent » Pink Lemonade » Kókuszpuncs » Ritz koktél
» Tropical Hit » Cassis likőr » Strawberry and Friends » Feketeáfonya-ital



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.