| Csicseriborsó póréhagymával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 15 dkg csicseriborsó 2 db póréhagyma 2 db paradicsompüré konzerv 2 ek olívaolaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma Ízlés szerint: gyömbér chili tengeri só Elkészítés: Előző este áztassuk be a csicseriborsót. Másnap cseréljük ki a vizet, és lassan forraljuk fel. Egy lábasban két evőkanál olajon dinszteljük össze a felaprított hagymát, két gerezd fokhagymát, egy kis reszelt gyömbért, és két teáskanál chilit. Adjuk hozzá a felaprított póréhagymát, a leszűrt csicseriborsót és a paradicsompürét. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, majd fedjük le, és közepes lángon főzzük még 20 percig. Rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |