Tutireceptek.hu fejléc

Csicsókakrémleves baconnal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg csicsóka (körömkefével ledörzsölve)
1 fej vöröshagyma
2 db krumpli
1,5 dl tejföl
só, bors,vegeta vagy zöldséglé, baconszalonna ízlés szerint

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd félretesszük. Zsírjában megpároljuk kicsit az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt krumplit. Fölengedjük zöldséglével (1,5 l) és 10 percig főzés után beletesszük a darabokra vágott csicsókát. Ha megfőtt, elturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük, ha sűrű, fölengedjük még vízzel. Hozzáadjuk a tejfölt. Még 5 percig rotyogtatjuk lassú tűzön. Tálaláskor meghintjük a szalonnakockákkal.


A receptet beküldte: mandila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconnal töltött lángos » Pulykamell baconnal » Baconnal sült hal » Kefíres céklaleves
» Mismás leves » Fűszeres sütőtök-krémleves » Citromkrém leves » Gölödin leves
» Fűszeres leves » Halkrémleves (4 főre) » Szegedi marhagulyás » Tuti paradicsomleves
» Gerslileves » Kínai fafü leves » Olivabogyós kenyér » Vöröslencse krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.