Tutireceptek.hu fejléc

Csípős falusi kocsonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 kg kocsonyahús (fej, köröm, farok, csánk, színhús, bőrke, stb), 1-1 fej fokhagyma és vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 db csípős paprika, ha csípősen szeretjük. Ízlés szerint szemes fekete bors és só.

Elkészítés:
A kocsonyahúst jól megtisztítjuk és megmossuk. Hideg vízben feltesszük főni. Az első levét leöntjük és új vízben ismét feltesszük főni. Ha ismét felforrt, hozzáadjuk a hagymákat, a zöldségeket és a fűszereket. Kis lángon, a felforralás után lassú tűzön kb 4-5 óra alatt készre főzzük.Az a jó, ha éppen csak "petyeg" a tűzön. Ha kész, akkor evőkanállal kiveszünk egy kevés lét és ha az ujjunkat belemártva teszteljük. Ha "ragacsos", akkor jó. Van aki ekkor kicsontozza és leszűri. A főtt húst mélytányérokban egyenlően szétosztjuk és rámerjük a levet. Időnként ahogy dermed, a zsírréteget leszedjük és hideg helyre tesszük. A főtt zöldségekkel díszíthetjük a tányérokat is. Kenyérrel, ecettel vagy citromlével kínáljuk.

Elkészítési idő: 300 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős húsgombóc » Csípős csirke kfc-módra » Kocsonyás hal » Halkocsonya másképp
» Csípős fűszervaj » Csípős babos hús » Csípős pácolt csirkeszárny » Falusi töltött zsemle
» Almakocsonya » Gyümölcs kocsonya » Falusi borda » Csípős sült uborka
» Halkocsonya » Babos hús csípősen » Tejkocsonya » Baromfi kocsonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.