Tutireceptek.hu fejléc

Csípős kínai káposztasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
(1 személyre)

1/8 káposzta
Ecet - 10 vagy 15 %

cukor
víz
Erős Pista
kínai só (rizskivonat, glutamát)
almalé
2 gerezd fokhagyma
sárgarépa

Elkészítés:
A káposztát hajszálvékony szeletekre vágjuk. (Tehetünk hozzá vékonyra szeletelt sárgarépát is.)
Erős Pistát adunk hozzá és egyenletesen, kézzel összedolgozzuk.
Kevés ecetet, cukrot és sót teszünk hozzá. Hogy kellemesebb, puhább állagot érjünk el, kevés vizet is adunk hozzá. Összedolgozzuk. Ecet helyett/mellett tehetünk bele almalét, sőt citromlevet is.
A végén kerül bele a kínai só. Összedolgozzuk. Várunk 20 percet, hogy összeérjen.

Tanácsok:
- Ha igazán "maximalisták" akarunk lenni, tehetünk bele péppé aprított fokhagymát is.
- Az ecetet el is hagyhatjuk, vagy "kiválthatjuk" az almalével.
- Cukrot sem kötelező bele tennünk.
- A saláta fogyasztható magában is és húsokkal is.
Ez az a kínai étel, ami 2-3 napig, sőt akár egy hétig is eltartható a hűtőszekrényben!


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai csirkeszárnyak » Kínai csirkés üvegtészta » Különleges káposztasaláta » Káposztasaláta
» Kínai grillpecsenye » Csípős spagetti » Kínai palacsintabatyu » Forralt bor (csípős )
» Kínai gyöngyök » Csipős szendvics » Gombás kínaikel saláta » Vörös káposztasaláta
» Kínai krémes » Csípős savanyú leves » Kinai hús » Kínai citromos gombás pipi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.