Tutireceptek.hu fejléc

Csirke alaplé recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg csontos csirkehús (farhát, szárny)
3 szál közepes fehérrépa
2 szál közepes sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 nagyobb zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor zöldfűszer (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű)
2-3 babérlevél
1 tk. egész fekete bors
4 l víz

Elkészítés:
A csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük.
A gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a húshoz.
Beledobjuk a csokorba kötött zöldfűszereket, a hagymát, fokhagymát, babérlevelet és a borsot, majd felengedjük vízzel.
Felforraljuk, utána mérsékeljük a lángot és kb. 2,5 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük.
Egy másik edénybe átszűrjük, és miután kihűlt, dobozkákba

Tanácsok:
Előkészület: 30 perc, főzés: 150 perc
Mélyhűtőben tárolva 2-3 hónapig is felhasználható.
Húsok pácolásához kiváló, ezért nincs benne só.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos-mogyorós csirke » Sajtos batyus csirke » Tepsis tejszínes csirke » Illatos csípős csirke
» Kapros csirke » Csirkecomb kertészné módra » Csirkemell eperrel » Csípős csirkemell csíkok
» Sült rakott csirkemell » Görög csirkecombok » Tojásban pácolt csirkemell » Fóliában sült csirke
» Csirkehús saláta » Tojás csirkék » Sültcsirke avokádóval » Almás csirkefasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.