Tutireceptek.hu fejléc

Csirke hideg mustármártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke,
1 csomó leveszöldség,
4 tojás,
1 fej vöröshagyma,
só,
4 szem bors,
mokkáskanálnyi köménymag,
körömnyi babérlevél,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-2 evőkanál mustár,
egy kevés ecet, és cukor, tejfel.

Elkészítés:
Leöntjük annyi vízzel a csirkét, hogy ellepje, és a megtisztított leveszöldséggel, sóval, szemes-borssal, köménymaggal, babérlevéllel ízesítve, puhára főzzük. Levéből kiszedjük a csirkét ( a levest külön kínáljuk), lecsepegtetjük, és kicsontozzuk. Keményre főzzük, megtisztítjuk a tojásokat, sárgájukat kiemeljük, és villával összetörjük. Simára keverjük a reszelt hagymával, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a mustárral, pár csepp ecettel, meg egy kevés cukorral, és annyi levessel öntjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk.
(leves helyett tejfellel is hígíthatjuk) A tálra rakott csirkedarabokra öntjük, tetejét megszórjuk az apróra vágott kemény-tojásfehérjével, és jégbe hűtjük tálalásig.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes csirkemell » Rántotta csirkemellel » Csirkemell zöldségágyon » Gombás Csirkeragu
» Csirkepörkölt betyárosan » Argentin csirke » Csirkemájas csirkeszárny » Bazsalikomos csirkesaláta
» Csirke édesköménygumóval » Rakott csirke 2 » varga féle csirke » Csirkés tésztasaláta
» Csirke zezsua módra » Pulao csirke (6 személyre) » Tejfölös csirke » Csirkemell citrommártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.