Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb tejszínes-sajtos krumplival sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 db csirkecomb
szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
7 db burgonya (nagyobb)
3 nagy fej vöröshagyma
10 dkg tömlős krémsajt
6 dl főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt
majoranna ízlés szerint
10 dkg trappista sajt
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikára vágjuk. Beletesszük egy tálba.
A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és hozzáadjuk a krumplihoz, megszórjuk majorannával és szárnyas fűszerkeverékkel. Jól átforgatjuk
A csirkecombokat letisztítjuk, lebőrözzük, és befűszerezzük a szárnyas fűszervarázzsal és a magyaros fűszerrel. (Ha előző este befűszerezzük még ízesebb lesz, ekkor tehetünk hozzá szeletelt hagymát.)
Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a hagymás fűszeres krumplit, eligazgatjuk, majd ráfektetjük a combokat.
A tejszínt elkeverjük a liszttel, és belenyomjuk a sajtot, jól összedolgozzuk, és ráöntjük a tepsibe lévő krumplira és húsra. Alufóliával lefedjük.
200°-on sütjük, mikor már majdnem kész, levesszük róla az alufóliát, és ráhalmozzuk a reszelt sajtot.
A sütőt felső sütésre állítjuk, hogy jól rápiruljon a sajt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kedvenc csirkecombom » Görög csirkecombok » Inyenc csirkecomb » Indiai csirkecombok
» Őszibarackos csirkecomb » Banán sütve » Göngyölt csirkecombok » Gyömbéres csirkecomb
» Hamis rántott csirkecombok » Csirkecomb római tálban » Töltött csirke krumplival » Libamáj hagymásan kisütve
» Tejszínes-sajtos pecsenye » Kókuszos csirkecomb » Sörben sült csirkecomb » Fokhagymás csirkemáj sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.