Tutireceptek.hu fejléc

Csirkegombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1-2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 db tojás, 1 csokor kapor, fél citrom reszelt héja és leve, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A megtisztított és feldarabolt csirkeaprólékot másfél liter sózott vízben, kuktafazékban puhára fõzöm, majd levétõl leszûrve kicsontozom. A húst nagyon apróra vagdalom. Ha kihûlt, összekeverem a felvert nyers tojással, a fûszerek felével és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Vizes kézzel apró gombóckákat formálok a lágy masszából. Az átszûrt csirkelébe belerakom a maradék fûszert és a finomra vagdalt kaprot, majd felforralom, és beleteszem a gombócokat. Kis lángon addig forralom, amíg a gombóc a leves tetejére nem jön.

Tanácsok:
Izének kellemesen savanykásnak kell lennie, ha nem elég pikáns, még egy kevés citromlével ízesítem.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borleves másik változata » Burgonyakrémleves (4 főre) » Meggyleves » Csirkeleves indiai módon
» Sóskaleves malachússal » Gesztenyekrémleves » Gombaleves fogyókúrázóknak » Fehérboros póréhagymaleves
» Cékla krémleves » Újhagymaleves » Bugaci húsgombóc leves » Tárkonyos pulyka-raguleves
» Sárgarépa krémleves » Kínai gombás csirkeleves » Fűszeres kukoricaleves » Gerslileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.