Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj joghurtmártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj /szív nélkül/
3 dl joghurt
2 közepes fej vöröshagyma
0,5 dl tejszín
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1-1 csokor petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma
1 teáskanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
fél teáskanál szárított provanszi fűszerkeverék
ízlés szerint frissen őrölt feketebors, fehérbors és só

Elkészítés:
A zöldfűszereket megmosom, lecsöpögtetem és apróra vágom.
A joghurtot összekeverem a tejszínnel, a citromlével és a zöldfűszerekkel. A megtisztított fokhagymát a sóval összezúzom és a joghurthoz keverem.
A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítem.
A csirkemájat ereitől és zsíros részeitől megtisztítom, megmosom, és leitatom róla a nedvességet.
Darabjaira szedem és lisztben megmártom.
A megtisztított hagymát vékony karikákra vágom.
Egy evőkanál olajat megforrósítok, ráteszem a hagymát, üvegesre pirítom, majd serpenyőből kiszedem és félrerakom.
A megmaradt olajat a serpenyőbe öntöm. A lisztes májdarabokat a forró olajon két perc alatt lepirítom, ezután a provanszi fűszerkeveréket rászórom. Végül a hagymát a májhoz teszem és egy percig együtt pirítom. Sóval és borssal megízesítem.
A joghurtmártással és sós vízben főtt burgonyával tálalom.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: 50csillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájjal töltött cékla » Csirkemájas csirkeszárny » Zöldséges-rizses csirkemáj » Tejfeles csirkemáj
» Lecsós -csirkemáj » Csirkemájkrém házilag » Csirkemájpörkölt, borsóval » Tarhonyás borsós csirkemáj
» Sült csirkemáj » Csirkemáj almával » Csirkemájas Palacsinta » Csirkemáj angolszalonnával
» Gesztenyés csirkemáj » Csirkemáj baconszalonnában » Házi csirkemájkrém » Almás csirkemájas serpenyő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.