Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájas csirketokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 személyre:
25 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
10 dkg húsosabb főtt, füstölt császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb zöldpaprika
1 közepes fej paradicsom
1 teáskanál őrölt pirospaprika
fokhagymasó
őrölt fekete bors
majoránna
1 evőkanál mangalicazsír
1 evőkanál tejföl (elmaradhat)

Elkészítés:
A húst tokányra, vagyis vékony csíkokra vágjuk, és megszórjuk fokhagymasóval. Átforgatjuk, félretesszük.
A májat fokhagymasóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Félretesszük.
A hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és vékony karikákra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A szalonnát csíkokra szeljük.
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a szalonnát enyhén átpirítjuk.
Rátesszük a hagymát, 1-2 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, átforgatjuk, pár percig pároljuk, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk a májat is, és ha már félig kész, belekeverjük a tejfölt (de anélkül is finom), és készre sütjük.

Tanácsok:
Köretnek karfiolrizst készítünk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös Csirketokány » Csirkemájas Palacsinta » Csirkemájas tarisznya » Csirkemájas
» Csirkemájas rizotto » Csirkemájas saláta » Csirkemájas pástétom » Csirkemájas zöldborsós hús
» Csirkemájas finomság » Almás csirkemájas serpenyő » Csirkemájas metélt » Tejszínes csirketokány
» Csirkemájas csirkeszárny » Csirkemájas szelet » A Lászlók csirkemájasa » Csirkemájas tál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.