Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájas Palacsinta recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj,
10 dkg liszt,
2 tojás,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt parmezán sajt,
3 dl tej,
2 dl szódavíz,
fél dl olaj,
törött bors és só ízlés szerint.

Elkészítés:
A csirkemájat (a szívekkel együtt) forrásban lévő vízbe dobom, majd 3 percnyi forralás után levétől leszűröm és hűlni hagyom. Közben elkészítem a tésztát: a tojásokat habosra verem, simára keverem a liszttel, a tejjel, a szódavízzel, a sóval, a törött borssal. A kihűlt májat ledarálom, és az olajjal együtt a palacsintatésztához keverem. Ha a massza túl sűrű, kevés szódavízzel hígítom, ha nem elég sűrű, kis lisztet keverek hozzá. (Leggyorsabb, ha turmixgépbe teszem az egészet, és pépesre forgatom, így a májat sem kell külön megdarálni.) 10 percig pihentetem. Közben egy mély, kerek tűzálló tálat kiolajozok, a sütőt begyújtom. Az első palacsinta sütése előtt pici olajjal bekenem a serpenyőt. Többször nem kell olajozni, a többi palacsinta "önmagát" olajozza. A kisült palacsintákból egyet a tál aljára fektetek és vékonyan megkenem a reszelt sajttal elkevert, megsózott tejföllel. Erre palacsinta kerül. A rétegezést addig folytatom, amíg elfogy a hozzávaló. A tetejére sajtos tejfölnek kell kerülnie. A tálat fedetlenül beteszem a forró sütőbe, és közepes lángon annyi ideig pirítom, amíg a teteje szép sárgásbarnára nem sül. Tálaláskor cikkeket vágok belőle (mint a tortából szokás). Hidegen is, melegen is nagyon finom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: jjhmarta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banánnal sült palacsinta » Csirkemájas metélt » Banán palacsintatésztában » Szilvás rakott palacsinta
» Gyergyói palacsinta » Piroska palacsinta » Kedvenc Palacsinta tésztám » Gundel-Palacsinta
» Oláh palacsinta » Baconös palacsinta sütőben » Gombás palacsinta » Fagyis palacsinta
» Nászutas palacsintánk » Aszaltszilvás palacsinta » Meggyes-mákos palacsinta » Isteni Gundel palacsinta



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.