Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájas rizotto recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj
20 dkg rizs
20 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
3-4 szelet bacon
2 paradicsom
1 zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 ek étolaj
só, bors, majoránna, ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:
A rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd kis lángon 15-20 percig főzzük.

Amíg a rizs fő, elkészítjük a májat. Az összevágott szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, amit szintén megpirítunk. Belerakjuk a májat, megszórjuk borssal, meg a majorannával, pár percig sütjük.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, egy kis ételízesítővel meghintjük és 10 percig pirítjuk. A rizs tetejére szedve tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-cukkinis rizottó » Csirkemájas » Gombás kölesrizottó » Banános pulykarizottó
» A Lászlók csirkemájasa » Ananászos szárnyas rizottó » Hajdinarizottó » Csirkemájas zöldborsós hús
» Csirkerizottó » Zöldséges vegan rizottó » Csirkemájas csirkeszárny » Sült, gombás rizottó
» Almás csirkemájas serpenyő » Karfiolrizottó » Tök-rizottó » Csirkemájas Palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.