Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemájjal rakott zöldbab recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
: 50 dkg csirkemáj
60 dkg zöldbab
30 dkg paradicsom
10 dkg reszelt parmezán sajt (jó a trappista is)
5 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl, 2 tojás
1 tk. majoránna
2 cikk fokhagyma
só, őrölt bors, 5 dkg vaj

Elkészítés:
A csirkemájat (szív nélkül) kockákra, a paradicsomot karikákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. A megtisztított zöldbabot 2-3 cm-es darabkákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy evőkanálnyi vajban aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát. Rátesszük a csirkemájat, és óvatosan kevergetve majoránnával, zúzott fokhagymával, borssal ízesítve 2-3 perc alatt elősütjük.
Vékonyan kivajazott serpenyő vagy tűzálló üvegtál alján szétterítjük a zöldbab felét. Erre tesszük a májat, rá a maradék zöldbabot. Meglocsoljuk a két egész tojással elkevert, megsózott tejföllel. A karikákra vágott paradicsom, végül a reszelt sajt következik. Forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott tejszínes tészta » Húsos, rakott padlizsán » Tarhonyás rakott zöldbab » Cukkinis csirkerakottas
» Rakott linzer » Rakott sütőtök » Belga rakott krumpli » Rakott mustáros hús
» Csirkemájjal töltött tök » Light rakott brokkoli » Túrós rakottkrumpli » Rakott makaróni 2
» Rakott bundás kenyér » Zsemlés rakott túró » Rakott karalábé karajjal » Rakott Karfiol Sonkával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.