Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemell gombássalátával olivabogyós öntettel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3 filézett csirkemell
2 ek. napraforgómag
5 ek. leves leveskockából
8 ek. olívaolaj
1 ek. fekete olajbogyó apróra vágva
2 tk. mustár
bors, vegeta
1 ek. olaj
1-1 sárga és piros húsú paprika
150 g csiperkegomba
1 fej saláta
2 keménytojás
2 levél bazsalikom

Elkészítés:
A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, vegetázzuk, borsozzuk, az olajban 10 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből és alufóliába csomagolva melegen tartjuk.
A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk. A megtisztított gombát szeletekre vágjuk. Ezt így együtt megdinszteljük 2 evőkanál olivaolajon fedő alatt. A salátát megmossuk, szárazra rázzuk, falatnyi darabokra tépkedjük. Összekeverjük a gombával.
A tojást megtisztítjuk, villával széttörjük. A bazsalikomott finomra aprítva összekeverjük a tojással, a mustárral, az olivabogyóval. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az olivaolajat és a levest. A húst szeletekre vágva a gombás salátára tesszük. Ráöntjük az öntetet és megszórjuk a maggal.

Tanácsok:
90 napos diétánál protein napon elkészíthetjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cordon bleu csirkemell » Sajtos májas csirkemell » Mézes-diós csirkemell » Fincsi csirkemell
» Csirkemell pizzasütő módra » Kakukkfüves csirkemell » Sonkás pórés csirkemell » Baconszalonnás csirkemell
» Könnyű csirkemellcsíkok » Csirkemell tejmártásban » Borzas csirkemell 2 » Görögös csirkemell
» Tasakban sült csirkemell » Áfonyalekváros csirkemell » Tejszínes csirkemell ragu » Alufóliás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.