Tutireceptek.hu fejléc

Csirkerakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
8 szelet vékonyra vágott angol szalonna
4 szelet füstölt húsos szalonna
8-10 krumpli
1 póréhagyma
2 sárgarépa
olívaolaj
1,5 dl barna sör
só, bors, kakukkfű, rozmaring, babérlevél
A tetejére: reszelt sajt

Elkészítés:
Olívaolajjal vékonyan kikenünk egy kör alakú sütőedényt. A burgonyát megmossuk, felkarikázzuk, és a fele mennyiséggel kirakjuk a tál alját. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, kakukkfűvel és összetört babérlevelekkel.
A csirkecombokat kettévágjuk, besózzuk, elrendezzük a burgonyán. Minden combra egy-egy vékony szelet angol szalonnát teszünk, majd az egész tetejére 4 szelet húsos füstölt szalonnát.
Felkarikázzuk a póréhagymát és a sárgarépát. Rászórjuk a csirkecombokra, és megfűszerezzük.
Végül a maradék burgonyával tetőcserép-szerűen befedjük a tálat. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Olívaolajjal megspricceljük a burgonyák tetejét. Óvatosan ráöntjük a barna sört, ezüstpapírral lefedjük, majd betoljuk a sütőbe.

A sütőt 150 fokra előmelegítjük, és a tálat 2 órán át lassan sütjük benne. Kihúzzuk, levesszük a fedélként szolgáló ezüstpapírt, megszórjuk sajttal, és visszatoljuk 190-200 fokra, kb. 30 percre.

Tanácsok:
Forrón, savanyú uborkával vagy csalamádéval tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis csirkerakottas » Epres gyümölcskása » Sült csirke rizzsel főzve » Lencsés sütőtök sonkával
» Sonkás rakott burgonya » Brassói kicsit másképp » Cseresznyés sztrapacska » Székelykáposzta diétásan
» Gyors rizseshús » Nápolyi makaróni » Brokkolis nyakkendő » Rajnai Felfújt
» Sajtos gubácska » Egyszerű tésztasaláta » Padlizsánpaprikás » Dödölle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.