Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés pitatáskák recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:

50dkg csirkemellfilé
1 evőkanál olaj
12 evőkanál joghurt
2-3 evőkanál mustár,
torma vagy édes fűszerpaprika
4 készen kapható pita
4 db salátalevél
morzsolt kukorica
szeletelt uborka

Elkészítés:
1. lépésként:

A csirkehúst megmossuk,hagyjuk kicsit lecsepegni, majd egészen apróra összevágjuk és az olajon megpirítjuk. Ha kész a hús akkor hagyjuk kihűlni.
Míg a hús hűl közben a joghurtot pici sóval,pici fehér borssal és mustárral vagy tormával, vagy bármivel amit a gyerek szeret jól összekeverjük.

2. lépésként:

A készen kapott pitálat alufóliába csomagolva a tűzhelyen vagy 100 C-fokos sütőben kissé megmelegítjük, majd óvatosan félbevágjuk míg meleg. Mindegyik pita belsejét megkenjük 2-2 evőkanál joghurtos mártással.

3. lépésként:

A salátaleveleket jó alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük. A salátaleveleket a pitákba helyezzük, majd a salátára jön a morzsolt kukorica, erre a felkarikázott uborka és végül a csirkehús. Ízlés szerint meglocsoljuk a joghurtos mártással és már fogyasztható is.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok minden gyereknek és persze szülőnek is egyaránt!


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-zöldséges rizotto » Spenótos-csirkés penne » Csirkés egytál » Gyümölcsös csirkesaláta
» Csirkés-sonkás rizs » Tejfölös csirkeszelet » Csirkés saláta » Pokoli csirkesült
» Csirkeszárnyas egytál » Csirkés zöldsaláta » Csirkés-gombás lasagne » Rántott csirkeszív
» Libanoni csirkeszárny » Csirkés karfiol » Pikáns csirkeszárnyak » Csirkés-gombás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.