| Csirkével töltött kagylótészta curry mártással receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 20 dkg csirkemell filé 3 fél kaliforniai paprika (háromszínű) 1 csokor petrezselyem 25 dkg óriás kagylótészta fél szál póréhagyma 2 evőkanál olívaolaj 1 dl fehérbor 2 evőkanál curry 2 dl tejszín 3 evőkanál joghurt Elkészítés: 1. Bő vizet forralunk. A csirkemellet ledaráljuk. A paprikákat megmossuk, húsukat kockára vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a paprikával, a petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, és habzsákból vagy levágott sarkú nejlonzacskóból a száraz tésztába töltjük. A forró vízben megfőzzük a töltött tésztákat. Leszűrjük, lecsepegtetjük. 2. Közben elkészítjük a mártást. A póréhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymát megpirítjuk rajta, hozzáöntjük a fehérbort, és beforraljuk. Belekeverjük a curryport, felöntjük a tejszínnel, és 2-3 percig főzzük. 3. A mártást leturmixoljuk, beletesszük a töltött kagylókat, és lassú tűzön megforgatjuk benne. A kagylókat tányérra szedjük, és ráöntjük a mártást. Joghurttal és korianderrel dekorálhatjuk. Őszi Balázs receptje, A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |