Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült lekváros kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A sütemény meghintéséhez

5 dkg díszítő szórócukor
A töltelékhez

1-2 evőkanál szilvapálinka vagy fél teáskanál fahéj
2 evőkanál aprított mogyoró
40 dkg szilvalekvár
A sütőlap kikenéséhez és a tészta megkenéséhez

7,5 dkg olvasztott Rama Sütőmargarin
A tésztához

2 db tojás
fél teáskanál só
40 dkg finomliszt
1,25 dl tej
6 dkg kristálycukor
fél csomag élesztő
5 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk. Egy teáskanál cukrot adunk hozzá és belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, majd kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére.
A margarint megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata kétszeresére nő.
A töltelékhez a szilvalekvárt összekeverjük az aprított mogyoróval és a szilvapálinkával vagy a fahéjjal.
A tésztát kb. 40x32 cm-es téglalappá nyújtjuk és 20 négyzetre vágjuk. Egy-egy négyzetet a tenyerünkbe véve, megtöltjük az ízesített szilvalekvárral és a sarkait összefogva egy batyuformát készítünk. A tésztát körben megkenjük olvasztott margarinnal és az összefogott csücskével lefelé fordítva, szorosan egymás mellé helyezzük az előzőleg margarinnal kikent sütőlapra. A felületét olvasztott margarinnal megkenjük.
A tésztát előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg színe aranybarna lesz. Sütés után meghintjük díszítő szórócukorral és még langyosan tálaljuk.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés túrós kalács » Pudinggal töltött kalács » Csőben sült vegyes zöldség » Csokis-diós fonott kalács
» Kakaós kalácsvirág » Lekváros-kakaós kavart » Kalács(alap tészta) » Tarka kalács
» Kürtőskalács sütőben » Pöti mézeskalácsa » Csokis lekváros bögrés » Kelesztés nélküli kalács
» Lekváros copf » Karácsonyi mézes kalács » Kulcsos kalács » Nagyon puha mézes kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.