Tutireceptek.hu fejléc

Csokifelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé,
2 tojás,
2 tojásfehérje,
10 deka cukor,
1 teáskanál vanília-aroma,

a formák kikenéséhez puha vaj és liszt .

Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 180 C-ra (gázsütőn x-es fokozat), és kivajazok, kilisztezek 6 darab 1½ decis kerámiatálkát.

A darabokra tört étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve megolvasztom, aztán félreteszem. Miközben kihűl, feltöröm az egész tojásokat: a tojásfehérjéket és a tojássárgájákat külön-külön engedem bele egy-egy tálba. A 2 tojásfehérjéhez ezután hozzáadok még kettőt, és robotgéppel lágy habot verek belőle. A félkész habhoz apránként hozzászórom a cukor 2/3-át, és addig verem tovább, míg fényes és kemény lesz.

Visszatérek a kihűlt, olvadt csokihoz. Kézi habverővel hozzákeverem a tojássárgájákat és a vanília-aromát, majd alaposan eldolgozom őket. A vaníliás-tojássárgás csokit utána fakanállal óvatosan összeforgatom a kemény habbal, és a felfújt-masszát szétosztom az előkészített kerámiatálkákban.

A csokifelfújtat 18-20 perc alatt megsütöm a meleg sütőben.

6 adag lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás csokifelfújt » Csokifelfújt cukor nélkül » Kekszes almás sütés nélkül » Mákos almás muffin
» Csokis-dió torta » Túróval töltött körte » Diós rebarbarás sütemény » Háztető
» Sült baunty szelet » Muffin adventi » Trópusi Muffin » Diós bucik
» Túróval töltött szilva » Citromálom » Napsugár diós szelet » Mézes-diós krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.